5 Ekim 2011 Çarşamba

Bu Hafta Benim Haftam Olduguna Göre....

Bunlar sizin yapacaklariniz:




 1) Sokaginizdaki köpeklerin kedilerin nerelerde takildiklarini gözlemleyip, evinizdeki yemek artiklarini bir kaba koyup hergün o noktaya birakabilirsiniz. Evde yemek yapmiyorum  diyorsaniz 15 kg 36 tl ye ucuz kuru mamalar var ondan aliverin bir zahmet..

Bir de yanina suyu koyun unutmayin bizler "Susuyoruz ama konusamiyoruz".


2) Bizim duygularimiz oldugunu unutmayin.. Sarilmayi, dokunmayi, dokunulmayi insan sicakligini seviyoruz. Sokaklarda zulüm ve iskence görüyor sevgiden mahrum kaliyoruz. Bizler insani ve insandan gelecek olani hicbir zaman önyargi ile karsilamiyoruz kin tutmuyoruz.. Eziyetler sonucu psikolojimiz bozuluyor bazen yasadigimiz travmalar sokakta kendimizi korumak adina sizleri kaciriyor. Unutmayin size verebilecegimiz sevgimiz sonsuz yeter ki bizi anlayin ve elinizi uzatin..




3) Biz de anne baba kuzusuyuz.. Bizim annemiz de tipki sizinkiler gibi koruma icgüdüsüne sahip. Bizleri seviyorlar ve özlüyorlar. Ne olur yavru kedi ve köpeklere karsi dikkatli olalim. Arabalarimizin altlarini kontrol edelim. Cöp tenekelerine cöp atmadan bir bakalim.. Yoksa annelerimizin acisini dindirmek kolay olmuyor..



 4) Aslinda göev adami ve yardim severiz.. Karsilik olarak bi kafa oksama ya da bi parca kuru ekmek verirseniz aliriz vermezseniz beklemeyiz bile.. Bunu görün biz size dostuz!


 5) Insan yavrularindan bir farkimiz yok biz de derdimizi söyleyemeyiz. Dinleyen anlayan olursa yardimimiza kosar yoksa sessizligin icinde kaderimizin götürecegi yolda basimiza gelecekleri bilmeden bir kör gibi ilerleriz. Elimiz, gözümüz olun!!!


6) Sokaklarda da evlerde de istenmiyoruz. Peki biz nerede yasayacagiz??? Sokakta oyun oynadigimiz, karnimizi doyurmaya calistigimiz, bahcenize kaka yaptigimiz, cöplerinizi dagittigimiz icin lütfen bize kizmayin. Biz sadece yasamaya calisiyoruz. Sokaklar bizim dogal ortamimiz sayilmaz !



7) Önümüz kis. Her ne kadar kedi köpek üsümez deseler de bizler üsüyoruz. Hem de cok... Cigerlerimizi üsütüyoruz, öksürüyoruz, burnumuz akiyor, atesimiz cikiyor.. Bütün bunlari derdimizi anlatamadan bir kösede bekleyerek atlatmaya o arada karnimizi doyurmak icin kör karanlikta ve sokakta dolasarak geciriyoruz... Bizlerin siginabilecegi korunakli yerler saglayin. Kolilere cöp poseti sarip sokaginizda sitenizde uygun yerlere koyun. Biz girip yatariz kimseye zararimiz olmaz. Bunu yapmayacaksaniz bizi girdigimiz bodrumlardan. merdive altlarindan kovmayin. Usumesek sgirer miyiz?? Birakin bir kuytuda soguk olmadan az da olsa uyuma dinlenme firsati bulalim...

Bu hafta bunlari bir düsünün olar mi? Yapanlar zaten yapiyor.. Yapmayanlara da yaptirmak beni sevenlerin görevidir:)



Sira benim neler yaptigim ve neler yapacagimda  canlar!!

1) Ben bu hafta 3.5 yasinda bir veledi yanagindan isirdim Cünkü; kuyrugumu cekti, önüme cikti, mama yedirtmedi bi huzur vermedi.. Yanaktan az biraz kaptim.. Sonra üzüldüm ama elden ne gelir benim de bir sabrim var.. Dün kuduz asisi olmaya gitmis halbuse ben gayet saglikliyim. Bu hafta benim haftam bastim isyani!!!!!

2)Sokaktaki arkadaslarima bir kap su bir kap yemek koyardik annemle bu hafta rica ettim ciger kemik hasladik.. Benim haftamsa onlarinda haftasi di mi?? 

3)Bu hafta oturup insaoglunun vicdaninin sesine kulak vermesini bekleyecegim son ana kadar.. Ne bileyim gökten bir tas düser yeri yarar bazilari icine girer cikmaz mucize bu ya!!

4) Bu hafta inek boku banyosuna ara vermeyi planliyorum. Onlar icin bu hafta yapabilecegim en büyük iyilik bu kusura bakmasinlar..

5)Eukanuba mamalarimi saga sola sacip yemezdim ben. Bu günlerde iki tirtikliyorum yemis gibi olunca ödül mamasi bolca geliyor.. Bu hafta bu mamalari babamin is yerine tasinan Ütü bebege hediye ediyorum..  Gelissin büyüsün gariban..

6)Bu hafta insanlara ve insan yavrularina bizlere olan davranislarindaki iyilesmeye göre davranislarimi degistirecegim bundan sonra melek yüzümün arkasindaki seytani görecekler he he he he!!!!!

Görev Adami OTTO
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...